Reparation & service

Tilstandsbaseret vedligehold

Vi hjælper dig med at opretholde en problemfri drift

Hos O&J Energy er det vores hovedmål at hjælpe vores kunder med at undgå de omkostningstunge produktionsstop. En af vores centrale specialer er at implementere forebyggende og tilstandsbaseret vedligeholdelse, så du kan opretholde en problemfri drift.
O&J Energy råder over avanceret udstyr til laseropretning, ikke destruktiv måling – surge test, vibrationsmåling, SPM-måling, lejestrømsmåling og afbalancering, der bidrager til at opretholde optimal drift, realisere energibesparelser og nedbringe omkostninger.


Laseropretning

Præcis maskinopretning er afgørende for at forhindre lejeudfald, materialetræthed i aksler, tætningsproblemer, unødvendige vibrationer og optimal drift. Denne praksis reducerer risikoen for overophedning og optimerer energiforbruget. Med vores specialværktøj til koblingsjustering er opretning af to enheder på roterende maskiner enkel og nøjagtig, hvilket sikrer, at akslerne er korrekt justeret og fungerer problemfrit.

Ikke-destruktiv måling - surge test


Vi anvender Baker-instrumenter til at måle tilstanden af viklinger med stor præcision uden yderligere skade på eventuelle isolationsfejl. Disse målinger gør det muligt at opdage kortslutninger i enkeltspoler, fejl mellem spoler og fejl mellem viklinger og stel. Dette giver mulighed for tidlig fejldetektering og forebyggelse af større skader, før de udvikler sig til alvorlige problemer.

FFT analyse

Optimer ydeevnen og forlæng levetiden af dine elektromekaniske systemer med vibrationsmålinger. 

Vores avancerede sensorer og vibrationsanalysatorer identificerer tidligt mekaniske fejl, forebygger nedetid og forbedrer driftseffektiviteten ved tidlig påvisning af unormal vibration. 

Vibrationsmålinger er afgørende for at opretholde pålideligheden og effektiviteten af elektromekaniske systemer ved at identificere potentielle problemer før, de bliver alvorlige.

SPM-måling


SPM (Shock Pulse Measurement eller Stød Puls Måling) vurderer tilstanden af alle lejer i roterende udstyr ved at analysere lyd trykket i decibel, der kommer fra lejerne.

SPM-måling giver mulighed for at opdage tidlige tegn på nedbrydning, hvilket giver dig tid til planlægning af eventuel reparation. Systemet giver også information om smøringstilstanden ved at analysere både grundstøj og peakstøj fra lejet og måle ISO totalvibrationer.

Lejestrømsmåling

Lejestrømsmåling er en pålidelig metode til at vurdere tilstanden af lejeskader som følge af strømgennemgang. Flere og flere elektromotorer hastighedsreguleres nu af frekvensomformere blandt andet på grund af energioptimering eller procesregulering, hvilket er en vigtig årsag til, at der ses stigende skader på motorlejer da hastighedsregulering med frekvensomformere nu er langt mere almindeligt.

O&J Energy kan derfor tilbyde at foretage måling og analyse af de skadelige lejestrømme, samt udføre korrigerende handlinger, så ulemperne helt fjernes eller i ekstreme tilfælde minimeres kraftigt, hvilket kan forhindre kostbare driftsafbrydelser.

Afbalancering

For at sikre optimal drift af roterende udstyr er det afgørende at undgå skadelige vibrationer.
Hos O&J Energy tilbyder vi dynamisk balancering af emner op til 1600 kg og sikrer at dit udstyr fungerer problemfrit og effektivt i overensstemmelse med de gældende standarder og kundes ønsker. 

Lille Maskine

  • Schenck CAB 820
  • Afbalancering fra 400 gram til 30 kg.
  • Ø 300 mm.
  • Længde 100 til 580 mm.

Store maskine

  • Schenck CAB 820
  • Afbalancering fra 25 kg til 1600 kg.
  • Ø 1600 mm.
  • Længde 140 til 2750 mm.

Brug for hjælp?

Vores eksperter inden for området

Mogens Lund_Serviceleder Energy
Mogens Lund
Serviceleder
Peter K. Christensen_Værkfører Energy
Peter K. Christensen
Værkfører
Thomas Carstens Sørensen_ Serviceleder Energy_800
Thomas Carstens Sørensen
Værkfører